Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

НАБУ закрив справу проти екс-мера Полтави Мамая

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення колишнього мера Полтави Олександра Мамая. Про це пише “Дзеркало тижня” з посиланням наУкраїнські новини“.

Згідно з матеріалами, впродовж 2015-2016 років Мамай передавав у власність матері великі активи, законність набуття яких не підтверджена доказами.

Проте в грудні 2018 року справу було закрито. Підставою для такого рішення стала відсутність в його діях складу кримінального правопорушення”.

Справа про відкрили фактом незаконного збагачення Олександра Мамая на посаді мера Полтави. Зокрема він задекларував 315 097 гривень доходів, його сім’я – 3 840 000 гривень і 870 тис. доларів готівкових коштів за 2016 рік.

Як відомо, у вересні депутати Полтавської міської ради визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження. Підставами для такого рішення стали “численні порушення Конституції і законів України, прав і свобод громадян”.

Пізніше прокуратура повідомила Мамаю про підозру у незаконне втручання в роботу держреєстру для свого відновлення на посаді.

Перейти до вмісту