Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

На Водохреща у Кременчуці освячуватимуть воду на річках Дніпро та Сухий Кагамлик

У День свята Водохреща чин Великого освячення води  у Кременчуці  традиційно проходитиме  на річках Дніпро та Сухий Кагамлик.

Цього року, враховуючи досвід минулих років, кількість місць для Хрещенських  купань вирішили збільшити. Проходитимуть вони в п’ятьох місцях, а саме: біля «Річкового вокзалу» (р. Дніпро) та  Свято-Преображенського собору (р. Сухий Кагамлик), на правобережжі міста в районі човнової станції «Демурівка» (р. Дніпро), поблизу кафе «Івушки» (на Молодіжному) та неподалік рятувально-водолазної станції (р. Дніпро). Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Напередодні великого православного свята всі ці місця масового купання  підготують до прийому охочих зануритися в Хрещенські води, а безпосередньо купання відбудуться під наглядом медиків, водолазів, рятувальників і правоохоронців. У день свята Водохреща в  місцях масового перебування людей та хрещенських купань будуть встановлені палатки для перевдягання людей та обігріву.   

19 січня чин освячення води проходитиме поблизу річкового вокзалу з 10.00 до 12.30, біля  Свято-Преображенського собору (р. Сухий Кагамлик)  – з 08.00 до 16.00, біля Свято Варваринської церкви (в районі човнової станції «Демурівка») – 10.00 до 14.00.

У Кременчуці в день Хрещення Господнього також традиційно відбудеться Хресна хода, маршрут якої розпочнеться від Свято-Миколаївського кафедрального собору (вул. 29 вересня, 16/34) до Річкового вокзалу. Початок ходи намічений на 12.30. Учасники хресної ходи рухатимуться вул. 29 вересня, сквером ім. Олега Бабаєва, вул. Соборною, пл. Перемоги, вул. Генерала Жадова, вул. Першотравневою. О  13.00 год.  завершиться хода Великим водосвяттям на річці Дніпро в  районі річкового вокзалу.  

Перейти до вмісту