Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Мами, які працюють, на 40% більше зазнають стресу, – дослідження науковців

Жінки, які мають двох дітей та працюють повний робочий день, мають значно вищий рівень стресу, виявило нове дослідження.  Команда дослідників з Університету Манчестера та Університету Ессекса, Великобританія, проаналізувала дані більш ніж 6000 осіб, – інформує zik.ua.

Загальнонаціональне дослідження, проведене British Sociological Association (Британською соціологічною асоціацією) та опубліковане у журналі Sociology, зібрало різноманітну інформацію від домогосподарств по всій країні.

Дослідники оцінили 11 біомаркерів, пов’язаних з хронічним стресом, серед учасників дослідження.

За їхніми висновками, загальний рівень біомаркерів, пов’язаних з хронічним стресом, на 40% вищий серед жінок, які мають двох дітей та працюють на повний робочий день, у порівнянні з жінками, які не мають дітей та також працюють повний робочий день.

Також, виявилося, що загальний рівень біомаркерів, пов’язаних з хронічним стресом, на 18% вищий серед матерів з однією дитиною, які працюють повний робочий день.

Дослідники також виявили, що жінки з двома дітьми, які працювали скорочені години, мали хронічний рівень стресу на 37% нижчий, ніж працюючі матері з фіксованими годинами.

Рівень хронічного стресу серед працюючих батьків-чоловіків також виявився нижчим при роботі скорочені години.

Перейти до вмісту