Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«КрАЗ» випробував новий чотирьохконтурний клапан «ПААЗу»

Полтавський автоагрегатний завод, підприємство групи «КрАЗ», що  постачає Кременчуцькому автозаводу гальмівну апаратуру, освоює новий вид продукції. Зокрема, мова йде про блок підготовки повітря виробництва «ПААЗ», що складається з осушувача та чотирьохконтурного клапана.

Полтавці запропонували нову конструкцію клапану, так як попередній час від часу мав нарікання. Разом із фахівцями автозаводу в експериментальному цеху новий чотирьохконтурний клапан встановили на  повнопривідний КрАЗ-6322 із двигуном Євро-6, щоб перевірити заявлені  характеристики. Після цього випробувальний цех автозаводу провів ходові та експлуатаційні випробування машини, пише “АвтоКрАЗ”.

Блок підготовки повітря встановлюється в пневматичних гальмівних системах для очищення повітря, що поступає від повітряного компресора, та забезпечує підготовку повітря, у тому числі його осушення, регулювання робочого тиску в гальмівній системі та захист за контурами. Осушувач повітря та багатоконтурний захисний клапан з’єднані в один прилад.  Випробування нового клапану продемонстрували, наскільки вдала його конструкція та відповідність параметрів усім технічним вимогам.

Представники «ПААЗу»  заявляють, що новий чотирьохконтурний клапан відповідає усім сучасним вимогам, забезпечує робочу якість гальмівної системи. У ньому враховані всі вимоги до безпечної експлуатації автомобіля.  Клапан призначений для розділення пневматичної системи на два контури робочої гальмівної системи: контур стояночної гальмівної системи і контур споживачів. А також для автоматичного відключення одного з контурів у випадку порушення його герметичності, збереження запасу стисненого повітря в контурах, що непошкоджені, або у всіх контурах під час обриву живильної магістралі. Відмінність від клапану старого зразка – виготовлення частин корпусних деталей із металу, замість пластикових на старому зразку. Для наших умов  цей варіант більш придатний, бо слугує підвищенню рівня безпеки руху.

Наразі випробування клапана нової конструкції  завершилися з позитивними результатами.   Висновки протоколу випробувань свідчать, що новий чотирьох контурний  клапан «ПААЗу» повністю відповідає правилам ЄЕК ООН  №13.11.

І «КрАЗ» і «ПААЗ» розраховують, що позитивні результати комплексу випробувань нового клапану дозволять швидко ввести новий продукт в серійне виробництво на заводі-виробнику та застосувати при складанні серійних та перспективних автомобілів КрАЗ. 

Перейти до вмісту