Ви тут:
Суспільство Україна 

Кількість подорожуючих залізницею до ЄС у 2018 році збільшилася майже у 2 рази

У 2018 році Укрзалізниця перевезла у напрямку Європейського Союзу 676 тисяч пасажирів, що майже у 2 рази більше відповідного показника 2017 року, коли мандрувало 369 тисячі пасажирів. Також у минулому році на 7,2% збільшилась кількість перевезених пасажирів у внутрішньому сполученні.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов

«Наразі спостерігаємо стрімкий розвиток міжнародного залізничного сполучення з країнами ЄС. Це стало можливим завдяки політиці Укрзалізниці дотримуватися балансу гідного рівня комфорту та лояльних тарифів. Компанія впевнено конкурує з авто- та авіатранспортом у пасажирських перевезеннях до близького зарубіжжя», – сказав Євген Кравцов.

Зокрема, у новому графіку руху пасажирські поїзди курсують до низки важливих туристичних та бізнесових центрів Європи: Варшави, Відня, Будапешта, Вільнюса, Риги, Бухареста, Кошице, Кракова, Дебрецена, Любліна та інших. Загалом у міжнародному напрямку курсує 40 поїздів, із них 20 – до країн Європи. Найпопулярніші напрямки до Варшави та Перемишля: поїзди завантажені на 90 %.

Крім запровадження нових маршрутів Укрзалізниця проводить заходи з покращення якості пасажирських перевезень: «Упродовж останніх двох років значними темпами оновлюємо рухомий склад. Зокрема, у 2018 році капітально-відновлювальним ремонтом оновили 126 пасажирських вагонів, уклали контракт на виготовлення 6 нових дизель-поїздів, капітально відремонтували 72 секцій або 15 складів електропоїздів». – розповів керівник Укрзалізниці.

Для покращення якості обслуговування пасажирів минулого року запровадили послугу гарячого харчування для пасажирів, новий підхід до прибирання вагонів, удосконалено процес прання білизни для поїздів, зокрема, відтепер використовуються безфосфатні засоби, які не шкодять довкіллю.

Перейти до вмісту