Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Ідеальна пара: 16 продуктів, які завжди потрібно їсти разом

Уміння вдало поєднувати продукти в кулінарії – ціле мистецтво. Правильно комбінуючи інгредієнти, можна не тільки домогтися ідеального смаку, але і отримати корисне і здорове блюдо, пише «Кітченмаг».

Яловича печінка і болгарський перець

Кожен з цих продуктів повний вітамінів і мікроелементів, а разом вони утворюють суперкорисний кулінарний тандем. Справа в тому, що яловича печінка – цінне джерело заліза, а воно майже не засвоюється без вітамінів А і С, якими так багатий болгарський перець. Якщо запекти печінка з солодким соковитим перцем в духовій шафі, у вас вийде дуже смачне дієтичне блюдо.

Свинина і брюссельська капуста

Ніжний смак брюссельської капусти добре гармонує зі свининою і допомагає м’ясу краще засвоюватися. Але користь гастрономічного дуету не тільки в цьому. Свинина – цінне джерело селену, переважної розвиток в організмі ракових клітин. А в брюссельській капусті міститься велика кількість органічної речовини сульфорафан, який збільшує антиоксидантні властивості селену в цілих 13 разів.

Курка і морква

Поєднання ароматного курячого м’яса і запеченої моркви не залишить байдужим жодного гурмана. Крім того, такий дует дуже корисний для підвищення імунітету: морква багата на вітамін А, який ефективно бореться з інфекціями і вірусами, а цинк у складі курячого м’яса допомагає вітаміну краще засвоюватися.

Яйця і брокколі

Комбінація яєць і брокколі дуже корисна для зміцнення кісткової системи. Капуста брокколі – багата на джерело кальцію, незамінного у формуванні кісткової тканини. Але для того, щоб кальцій потрапив в кісткову тканину, йому необхідний вітамін D – а його дуже багато в яєчних жовтках. Рекомендуємо частіше балувати себе на сніданок ніжним і пишним омлетом з брокколі, шпинатом та сиром.

Тунець і лимон

Невелика кількість лимонного соку додасть м’ясу тунця пікантний аромат і приємну кислинку в смаку. І це ще не все: лимон перетворює залізо, що міститься в рибі, в швидко засвоювану форму, насичуючу кров великою кількістю кисню. Варіантів приготування тунця в духовій шафі маса, наприклад, стейк або соковиті мітболи з тайським соусом.

Картопля і гриби

Картопля і гриби – ситний і смачний кулінарний дует, який неспроста став основою російської кухні. Поєднання картоплі, багатої вуглеводами, і грибів – продукту з високим вмістом білків, було покликане дати організму багато тепла і енергії, щоб пережити суворі холоди. При цьому гриби і картопля низькокалорійні, а значить, така комбінація не загрожує вам появою зайвих кілограмів. Смачних рецептів з ними дуже багато, наприклад, запіканка з картопляного пюре з грибами, яка готується просто і швидко.

Риба і спаржа

Кулінари вважають таке поєднання одним з кращих: спаржа гармонійно підкреслює смак риби, не перебиваючи його, і робить страву більш поживною. Вдалий такий тандем і з точки зору дієтології. Риба сприяє максимальному засвоєнню спаржі, наповненою всілякими вітамінами і мінералами, а спаржа прискорює переварювання риби і перешкоджає утворенню шкідливих сполук – продуктів розщеплення білків. Для смачної, легкої і корисної вечері підійде сьомга, запечена зі спаржею. Готується блюдо всього за 15-20 хвилин.

Морква і волоські горіхи

Морква і волоські горіхи – продукти з колосальними корисними властивостями. А якщо їх поєднати разом, то користь для організму збільшується в рази. Морква багата каротином, який запобігає старінню і покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів. А вітамін Е, яким рясніють волоські горіхи, сприяє кращому засвоєнню каротину і перешкоджає його руйнуванню. З цих продуктів можна приготувати дуже смачний і ніжний морквяний торт.