Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Гарбузовий сезон: п’ять оригінальних і легких страв із гарбуза

Гарбуз — корисний та поживний продукт, доступний з початку осені до весни. З гарбузом можна приготувати багато смачного: перші та другі страви, солодку випічку та інші десерти.

Гарбузовий суп зі сметаною

Звичайно ж, перше, що варто приготувати, коли мова заходить про страви з гарбузом — це гарбузовий суп. Існують різні рецепти супів з м’якушем гарбуза: гарбузовий суп на молоці, гарбузовий суп з плавленими сирками, гарбузовий суп зі сметаною. Щоб приготувати гарбузовий суп зі сметаною, вам знадобиться свіжий м’якуш гарбуза, морква, цибуля, курячий або овочевий бульйон, смачна густа сметана та зелень, щоб прикрасити готовий суп.

Гарбузова каша на молоці з рисом

Гарбузову кашу можна приготувати за різними рецептами: з рисом, з пшоном, з вівсянкою, з манкою, з кукурудзяною крупою. Найчастіше, гарбузову кашу готують на молоці з вершковим маслом — так вона виходить особливо смачною. Також, в гарбузову кашу додають трохи цукру та солі, мелену корицю та імбир. Щоб приготувати гарбузову кашу з рисом, знадобиться свіжий м’якуш гарбуза, рис, молоко, цукор, сіль, трошки олії. Готову кашу подавайте з медом, солодким сиропом та гарбузовим насінням.

Гарбузові панкейки

Панкейки — це смачна страва, популярна в США та Канаді. За складом панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а за товщиною та пишністю — на оладки. Панкейки, як і оладки, готують з різними добавками та начинкою: кисломолочним сиром, фруктами, ягодами, м’якушем гарбуза.Щоб приготувати гарбузові панкейки, знадобиться готове гарбузове пюре, молоко, борошно та розпушувач, коричневий цукор, яйце, рослинна олія, приправи. Подавати готові панкейки можна з медом, солодким сиропом, йогуртом, сметаною або ряжанкою.

Макарони з гарбузом та сиром чеддер

В американців є така проста, смачна та дуже поживна страва — макарони з сирним соусом (або macaroni and cheese). Згідно з класичним рецептом, соус для макаронів готується на молоці з борошном, вершковим маслом та сиром чеддер. Також, можна приготувати макарони з сирним соусом та гарбузовим пюре. За способом приготування вони не сильно відрізняються від класичних макаронів з сиром. Макарони потрібно відварити. На сковороді приготувати сирний соус з гарбузовим пюре. Потім макарони потрібно викласти в форму для запікання, вилити зверху соус, посипати панірувальними сухарями та поставити ненадовго в духовку, щоб страва підрум’янилася.

Гарбузові мафіни

З м’якушем гарбуза можна приготувати не тільки смачні супи та другі страви, але й не менш смачні солодкі десерти, наприклад, гарбузову шарлотку на кефірі, гарбузовий манник на молоці, гарбузово-яблучні мафіни. Щоб приготувати гарбузові мафіни, знадобиться борошно, сода, цукор, яйця, гарбузове пюре, м’якуш яблука, рослинна олія, приправи (кориця, мелений імбир, мелений мускатний горіх). Подавайте з йогуртом, ряжанкою або гарбузовим смузі.