Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Днями у Полтаві розпочне працювати зал для заняття боксом дитячо-юнацької спортивної школи № 4

Незабаром юні спортсмени Полтави зможуть тренуватися в новому залі для занять боксом, що облаштували у будинку по вулиці Панянка, 36. Зараз робота по його облаштуванню на фінішній прямій, а перевірити, чи готовий спортивний зал прийняти вихованців, сюди з робочим візитом завітали представники міської влади.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

У будинку по вулиці Панянка, 36 облаштовано зал для занять боксом. Це відділення Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4. Аби перевірити, чи готовий зал до використання, з робочим візитом сюди завітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Бойченко, депутат міської ради Андрій Матковський, представники управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

На проведення реконструкції приміщення та облаштування в ньому залу для занять боксом з міського бюджету спрямовано 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Заступник міського голови Людмила Бойченко розповіла, що раніше відділення з боксу Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4 було розміщено в приміщенні загальноосвітньої школи №37. Проте, площа приміщення в навчальному закладі була недостатньою, аби охопити усіх бажаючих дітей та молодь займатися цим видом спорту. Так, у 2018 році, у зв’язку зі збільшенням учнів, зал з боксу вирішено перенести на нову адресу.

У новому спортивному залі частково замінено покрівлю даху, встановлено металопластикові віконні блоки, виконана бетонна стяжка усієї підлоги, замінено електропроводку, пофарбовано стіни, замінено сантехніку, переобладнано та частково замінено систему опалення, відремонтовано тренерську кімнату, встановлено сучасне спортивне обладнання.

“Тут повністю була виконана реконструкція приміщення, прибрані міжкімнатні перегородки, щоби збільшити площу для занять боксом. Зараз усі роботи вже завершені. Встановили боксерські мішки, подушки, драбини, завершили роботи по встановленню рингу”, – розповів директор КЗ «ПДЮСШ № 4» Микола Семеняга.

На забезпечення залу необхідним сучасним інвентарем з бюджету Полтави було спрямовано 182 тисячі гривень.

Депутат міської ради Андрій Матковський зауважив, що розвиток спортивної галузі та створення усіх необхідних умов для занять спортом молоді є одним із пріоритетів міської влади, а облаштування ще одного спортивного залу – додаткова можливість для юних полтавців займатися боксом:

“Міська влада робить чимало для того, щоби було більше можливостей для заняття спортом. Щоби було більше молодих, здорових людей, які б менше часу проводили за комп’ютером. Як приклад – цей спортивний зал, де юнаки зможуть розвивати свої здібності, щоби у подальшому досягати успіхів та прославляти Полтаву на Всеукраїнській та світовій арені, як це уже зробив наш земляк Олександр Хижняк”.

Директор спортивної школи № 4 Микола Семеняга зазначив, що займатися боксом тут можуть юні спорстмени від 8 до 25 років. Станом на сьогодні у ДЮСШ №4 займаються спортом 700 вихованців, з них боксом – 154.

Тренування у спортивному залі для занять боксом, що по вулиці Панянка, 36 розпочнуться уже через тиждень.

Довідково:

У 2019 році на спортивну галузь міста виділено 57 мільйонів 630 тисяч гривень, що на 5 мільйонів 600 тисяч гривень більше, ніж у 2018 році. З них на придбання спортивного обладнання та інвентарю – 4 мільйони 240 тисяч гривень (на спортивну форму – 1 мільйон 373 тисячі, на спортивне обладання та інвентар – 2 мільйони 867 тисяч гривень), що на 3 мільйони 477 тисяч гривень більше, ніж торік.

Перейти до вмісту