Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Дієта при грипі: які продукти краще виключити з раціону

Навіть якщо ви зробили вакцину від грипу і миєте руки по 100 разів на день, ніхто не гарантує, що злісна застуда вас обійде. Якщо це сталося, то найголовніше, – це уникнути погіршення стану.

Виявляється, існує 4 типи продуктів, вживання яких може погіршити самопочуття при грипі чи застуду, пише Хроніка.інфо з посиланням на healthystyle.

Пошкодуйте себе і обмежте споживання цих самих продуктів при захворюванні.

1. Жирна їжа, газовані напої, промислові соки і продукти з високим вмістом цукру

Відомо, що високий вміст цукру пригнічує імунну систему і провокує запальний процес. Що стосується жирних продуктів, вони набагато важче засвоюються організмом в порівнянні з білкової і вуглеводної їжею, а значить, можуть спровокувати болі в шлунку.

Крім того, при вживанні солодощів, цукор частково осідає на стінках горла і ротової порожнини, що тільки сприяє розмноженню патогенних бактерій, посилюючи запальні процеси в ротоглотці.

Замініть вищезгадані продукти чистою питною водою, трав’яними чаями. Якщо вам хочеться чогось солодкого, налягайте на мед або сухофрукти.

2. Молочні продукти

Деякі пацієнти помічають, що молочні продукти при застуді ущільнюють мокроту в горлі, тим самим перешкоджаючи її швидкому виведенню.

Але вчені до цих пір не зійшлися в думці щодо того, чи дійсно молочні продукти погіршують застійні стану при застуді. Доказів цього, як і спростувань, в даний час немає, а тому якщо ви вважаєте, що молоко і молочні продукти заважають одужанню, від їх вживання в період хвороби можна відмовитися.

3. Алкогольні напої

Під час хвороби алкоголь потрібно виключити, оскільки вони сприяють зневодненню організму, що неприпустимо при гострих респіраторних вірусних інфекціях. Навіть невелика кількість спиртного під час хвороби не рекомендується.

4. Рафіновані вуглеводи

На жаль, в таких вуглеводах немає нічого корисного. Лікарі-дієтологи радять зовсім виключити їх зі свого раціону харчування, тим більше при хвороби. Вся справа в тому, що рафіновані вуглеводи – це висококалорійне харчування, що надає на організм певне навантаження. І крім цього, вони пригнічують активність імунної системи. Так, американськими вченими було доведено, що рясне споживання вуглеводів знижує функціональність лейкоцитів – імунних клітин, що захищають наш організм від патогенних збудників і будь-яких чужорідних агентів.

Перейти до вмісту