Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутатам громад Полтавщини роз’яснюють їхню роль в процесі децентралізації

24-25 січня в Полтаві проходить дводенний семінар на тему “Роль депутата новоствореної громади місцевої ради у впровадженні реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади”. Його організаторами є відокремлений підрозділ Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” спільно із Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування.

Навчання депутатів новостворених рад триває — нова управлінська еліта має до найменших дрібниць зрозуміти принципи роботи органів самоврядування в умовах децентралізації. Адже від ефективності діяльності громад залежатиме якість і рівень життя людей. Тому, депутати мають опанувати всі знання і навики, щоб діяльність ОТГ була справді якісною та ефективною”, – зауважив у вступному слові виконавчий директор асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук.

Експерти ВП Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування”, полтавського обласного інститути післядипломної педагогічної освіти, представники обласної ради та обласної державної адміністрації знайомлять депутатів і керівників ОТГ та районних рад із основними нововведеннями та особливостями реформ. Зокрема, депутатам роз’яснять правовий статус роботи громад, нюанси формування місцевих бюджетів у 2019 році, принципи надання медичних, освітніх та інших послуг, навчатимуть проектному менеджменту та іншим практичним навичкам, які знадобляться в процесі роботи.

Перейти до вмісту