Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Чому необхідно їсти хурму: відповідь дієтолога

Хурма покращує і урізноманітнює фруктову частину нашого раціону взимку.

Хурма корисна тим, що до її складу входять β-каротин, вітамін С, Е і РР, мікроелементи – калій, кальцій, залізо, – стверджує дієтолог Світлана Фус.

Але є кілька особливостей, на які треба звернути увагу.

Вміст таніну. В’язкий смак хурми забезпечує саме він, особливо у нестиглих плодах. Танін має здатність деактивувати дію важких металів і токсинів, уповільнювати моторику кишечника. Тому при схильності до закрепів потрібно вживати більш зрілий плід.

Кількість простих вуглеводів. Це солодкий фрукт: в 100 г продукту – 15-16 г глюкози з фруктозою. Тому обережно при цукровому діабеті, ожирінні і тим хто слідкує за вмістом простих вуглеводів у раціоні.
В загальній рекомендованій добовій кількості фруктів на день 300 г, половиною може бути хурма. Рекомендую вживати її 2-4 рази на тиждень.