Білок: денна норма та в чому його найбільше
Де брати білок на сніданок, обід і вечерю? Скільки білка нам потрібно на день? Про це та збалансований раціон білку розповіла дієтолог Світлана Фус.
Де брати білок на сніданок, обід і вечерю – це важливе питання буває ключовим на багатьох консультаціях, особливо якщо ви стали сироїдом або вегетаріанцем, – розповідає Світлана Фус.
Повноцінний білок можна взяти з продуктів тваринного походження: м’ясо, риба, курка, сир, яйця.
Вегетаріанці можуть поповнити запаси білка за рахунок кіноа, або змішати гречку з горіхами.
Однією з сучасних тенденцій здорового харчування є скорочення споживання тваринного білка. Його рекомендують вживати помірно, альтернатива – злакові і крупи в поєднанні з овочами. Мінімальна кількість білка в раціоні: 1 г на 1 кг ваги. Тобто в середньому людина повинна з’їдати близько 60 – 70 г білка на день, – роз’яснює дієтолог
Збалансований раціон: 55% білка тваринного походження, 45% – рослинного.
Білок – незамінний компонент їжі. Наше тіло потребує білка для розвитку і оновлення всіх органів та тканин. Вживайте весь комплекс білків з різних джерел, – радить Світлана Фус.