Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Більше 60% кременчужан підписали декларації з сімейними лікарями

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Максим Середа. За його словами, станом на 31 грудня 2018 року  у Кременчуці  підписали декларації із сімейними лікарями більше 60% жителів міста. Максим Середа зазначає, що цей показник  дещо менший ніж у Полтавській області, але вищий ніж загальний показник в Україні. По кількості ж укладених договорів на одного лікаря Кременчук обігнав Полтавщину.

Процес укладання декларацій із сімейними лікарями триває. Головний медик міста наголошує, що сімейний лікар, терапевт чи педіатр діагностує захворювання, призначає лікування та виписує рецепти, за якими у тому числі можна отримати препарати за міською програмою «Доступна аптека»  та державною «Доступні ліки», виписує лікарняні, видає довідки. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

У 2019 році гарантований пакет послуг не зміниться. Крім того, з другої половини поточного року працюватиме програма «Безкоштовна діагностика». За направленням сімейного лікаря містяни матимуть  можливість  проходити різні дослідження, таі як:  рентгенологічне, УЗД, мамографію, аналізи та інші. Оплачуватиме послуги в програмі Національна служба здоров’я.

Перейти до вмісту