Ви тут:
Суспільство 

Авіабудівники відновлять випуск легендарного українського літака

Нові Ан-124 “Руслан” почнуть будувати вже цьогоріч.

Як повідомляє ITC.ua, авіабудівне державне підприємство «Антонов» планує відновити створення важких транспортних літаків Ан-124 «Руслан» вже в цьому році.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» перший заступник генерального директора концерну «Укроборонпром» Сергій Омельченко.

Омельченко зазначив, що збірка першого літака може початися до кінця 2019 року. При цьому він особливо підкреслив, виробництво буде здійснюватися без використання російських комплектуючих.

«Ми активно співпрацюємо в цьому напрямі з декількома міжнародними компаніями, що виробляють авіаційну техніку. Вже зараз ми на завершальній стадії повної переробки всієї електронної складової цього транспортного літака. І сподіваємося, що вона буде остаточно прийнята інженерної та конструкторської групою ДП «Антонов», щоб в цьому році розпочати складання першого літака », – зазначив Омельченко.

Ан-124 «Руслан» (Кодове ім’я НАТО — «Condor») — радянський, а згодом — український літак, який є найбільшим серійним вантажним літаком у світі, а до появи Ан-225 «Мрія» був найбільшим літаком. Перший політ дослідний зразок літака здійснив 24 грудня 1982 року в Києві. Вироблявся в СРСР спочатку на ДП Київський авіаційний завод «Авіант» та серійно в «Авіастар-СП» в Ульяновську в Російській Федерації. На озброєння військово-транспортної авіації СРСР літак надійшов у січні 1987 року. Головний конструктор Толмачов Віктор Ілліч.

Перейти до вмісту