Ви тут:
Суспільство Україна 

Зараз головне для нас макроекономічна стабільність, – Президент Американської торгівельної палати

Створення нових робочих місць та збільшення заробітних плат завдяки заданому Урядом позитивному тренду в економіці є одним з орієнтирів роботи бізнесу в Україні.

Про це в коментарі зазначили представники провідних ділових асоціацій українських та іноземних підприємств, що працюють в Україні.

Так, найбільш важливим, з точки зору бізнесу, є той рівень діалогу, який досягнуто між підприємцями та першими особами держави.

«І зараз головне для нас макроекономічна стабільність, продовження роботи з міжнародними партнерами», – сказав Андрій Гундер, Президент Американської торгівельної палати.

За його словами, 83% підприємств – членів АТП відчувають, що 2019 року бізнес буде зростати.

Про зростання на 10-15% говорять і представники Європейської бізнес-асоціації.

«Ми маємо понад 1000 членів асоціації. Вони планують створення нових робочих місць і збільшення зарплат», – відзначила Ганна Дерев’янко, виконавчий директор ЄБА.

За словами бізнесменів, компанії думають про вихід на нові ринки, про нарощування експорту і відзначають зменшення тиску контролюючих органів – в тому числі завдяки урядовим законам «Маски-шоу-стоп».

«З’являється законодавча база для захисту бізнесу, – сказав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. – Є тренд. І він позитивний. Сподіваюсь, що у наступному році цей тренд буде продовжуватися».

Перейти до вмісту