Ви тут:
PROвсе Медицина Суспільство 

Як захистити легені взимку, – розповіли медики

Морози і перепади погоди взимку погано впливають на стан легенів. Ця пора року є суворою перевіркою на стійкість для нашого найважливішого органу дихання. Взимку важливо вживати в їжу певні продукти, які містять нутрієнти, які зміцнюють легені.

У холодну пору року легені схильні до негативних впливів ззовні, заявила лікар Вікторія Савицька. За словами фахівця, організм взимку необхідно підтримувати, забезпечуючи достатню кількість вітамінів і мікроелементів, а також поживними речовинами, що дозволяють йому не мерзнути. Експерт порадила вживати в їжу більше здорової вуглеводної їжі, особливо різних натуральних каш, повідомляє zdorovia.com.ua

Читайте також: Як захистити організм при настанні морозів: поради лікарів

Одним з кращих для захисту легенів взимку, за словами Савицької, є імбир – його потрібно частіше включати в свій раціон.

“Завдяки особливим речовинам імбир зігріває легені і бронхи і перешкоджає виникненню кашлю. Корисний він і при застуді, адже допомагає “витягнути” з легень все непотрібне, м’яко обігріваючи і обволікаючи їх. Також швидко зігрітися і захистити бронхи допоможе теплий чай з журавлини”, – пояснила фахівець.

Крім цього, взимку для підтримки тепла в організмі корисно вживати темний шоколад – щодня по кілька шматочків. Прекрасно захищають від вірусів і застуд плоди граната, додала експерт.

Перейти до вмісту