Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як скласти меню на Новий рік, – розповіла дієтолог

У новорічному меню краще хай не буде жодних фруктів, включаючи мандарини, радить фахівець. Чи можна зробити салат олів’є та “шубу” менш калорійними. Так, можна, вважає дієтолог Анна Макарова.
Фахівець розповіла, як скласти меню на Новий рік, щоб застілля не викликало дискомфорту, повідомляє www.unian.ua.
1. Не більше двох головних страв. Дієтолог рекомендує для новорічного меню залишити дві традиційні улюблені страви. Все інше можна зробити з овочів. “Постарайтеся не робити багато мікс салатів і взагалі багато ситних страв”,- сказала експерт.
2. Зменшити калорійність олів’є та оселедця під “шубою”. Щоб знизити калорійність олів’є та “шуби”, майонез варто приготувати самостійно, оселедець обирати малосольний, для олів’є порізати курячу грудку, а не ковбасу.
3. Відмовитися від фруктів. За словами Анни Макарової, в новорічному меню краще хай не буде жодних фруктів, включаючи мандарини. Вони стануть зайвими у поєднанні із салатами.
“У цей день глікогенові запаси печінки будуть заповнені, і вся фруктоза піде на формування жиру. Тому їсти фрукти не потрібно”, – пояснила дієтолог.
4. Починати з овочів. Приступаючи до новорічного застілля, краще почати трапезу із сирих овочів – їхня клітковина швидко забезпечить відчуття насичення, підстрахує від переїдання.
5. Маленькі порції. Кладіть на тарілку лише невелику кількість їжі, смакуйте її, розмовляйте, вставайте з-за столу. Маленькі порції та рухливість – чудовий спосіб не набрати зайвого.

6. Один вид спиртного. В особистому новорічному меню дієтолог радить віддати перевагу тільки одному виду спиртного, краще найменш калорійному. Раніше психіатр-нарколог Євген Брюн повідомив, що правильним вибором у новорічну ніч стане біле сухе вино.

Перейти до вмісту