Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

В умовах воєнного стану посилять нагляд за санітарно-епідемічною ситуацією, – Центр громадського здоров’я

Послуги у сфері громадського здоров’я в умовах воєнного стану повинні залишатися незмінними. Населення отримуватиме усі необхідні послуги у штатному режимі.

Зокрема, в закладах охорони здоров’я можна зробити щеплення проти інфекційних хвороб згідно з Календарем, отримати препарати для лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції, замісної підтримувальної терапії, консультації щодо профілактики неінфекційних хвороб, у лабораторних центрах замовити та зробити відповідні лабораторні та інструментальні дослідження, повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

«Ми піклуємося про здоров’я населення, тому виступаємо в ролі координуючого та організаційно-методичного центру на випадок виникнення надзвичайних подій у сфері громадського здоров’я (епідемій, спалахів, масових отруєнь невідомими речовинами). Центр громадського здоров’я готовий тісно співпрацювати з обласними держадміністраціями, органами місцевого самоврядування та лабораторними центрами десяти областей, в яких введено воєнний стан. Ми надаватимемо необхідні консультації, експертну допомогу та оновлюватимемо актуальну інформацію про санітарно-епідемічну ситуацію», — зазначив Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України, для забезпечення епідемічного благополуччя на територіях, на яких запроваджено воєнний стан, посилюється моніторинг стану навколишнього середовища і в рамках єдиної державної системи цивільного захисту об’єкти приводять у повну готовність.

Зокрема, у структурі Центру громадського здоров’я забезпечено посилений режим роботи відділу з реагування на надзвичайні події та ММСП (міжнародні медико-санітарні правила).

Перейти до вмісту