Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні визначили переможців наукового конкурсу “Зберігаючи пам’ять про Голокост”

5 студентів та аспірантів перемогли у Всеукраїнському конкурсі наукових, науково-дослідницьких проектів “Зберігаючи пам’ять про Голокост”. Фінал конкурсу та нагородження призерів відбулось у понеділок, 3 грудня 2018 року, на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Загалом на конкурс подалися понад 30 дослідників з різних регіонів країни, однак у фінал вийшли 9 учасників, серед яких і обрали переможців. У своїх проектах вони вивчали художні твори, присвячені трагедії у Бабиному Ярі, досліджували певний український регіон у період Голокосту, знищення єврейського народу в роки нацистської окупації тощо, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Призові місця розподілилися так:

І місце – Вадим Єфремов, аспірант Житомирського державного університету ім. І. Франка.

ІІ місце – Віктор Дробний, студент Миколаївського національного університету імені В. Сухомлинського; Довгаль Дана, аспірантка Рівненського державного гуманітарного університету.

ІІІ місце – Веніамін Миропольський, студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ; Вікторія Зиль, студентка Рівненського державного гуманітарного університету; Олександр Сморжевський, студент Академії Державної пенітенціарної служби України.

За умовами конкурсу, переможці отримають грошові винагороди залежно від призового місця (5 тис грн – перше місце, 3 тис – друге та 2 тис – третє). Крім того, головний призер зможе пройти стажування у Меморіальному центрі Голокосту “Бабин Яр” і реалізувати свій проект разом з фахівцями центру.

Організаторами конкурсу є Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” разом з Міністерством освіти і науки України, Київською міською державною адміністрацією та Національним історико-меморіальним заповідником “Бабин Яр”.

Перейти до вмісту