Ви тут:
Суспільство 

В Україні працюють над трагікомедією «Незвичайні грецькі похорони в Карпатах»

5 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з ТОВ ««Інсайт Медіа» Продюсерський центр» контракт про надання кінопроекту «Незвичайні грецькі похорони в Карпатах» державної фінансової підтримки розміром 14 млн 534 тис. 990 грн при загальній вартості виробництва фільму 32 млн 560 тис. 001 грн.

Кінопроект спільного українсько-грецького фільму «Незвичайні грецькі похорони в Карпатах» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером стрічки є Грігоріс Карантінакіс. Автори сценарію – Грігоріс Карантінакіс та Заза Буадзе, продюсери картини – Володимир Філіппов та Костас Кефалас, повідомляє Держкіно.

«Незвичайні грецькі похорони в Карпатах» – історія про повернення, прийняття та прощення. За заповітом померлої матері, 17-річний грецький юнак Алексіс змушений їхати у Карпати, щоб провести тиждень зі своїм українським дідом-гуцулом. Поїздка хлопця в Україну – справжній виклик: він не володіє мовою, нічого не знає про цю країну і, – найважливіше, – ніколи не зустрічався зі своїм єдиним кровним родичем, дідом Олесем.

Прем’єра фільму в Україні відбудеться навесні 2020 року.

 

Перейти до вмісту