Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В «Інституті розвитку міста» говорили про питання ревіталізації та диверсифікації промислових зон Київського району Полтави

Щоб відновити економічну потужність Полтава має диверсифікувати місцеву економіку за рахунок нових сталих видів економічної діяльності з дотриманням певних принципів, про що наголошено в Концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030».

Саме з цього приводу відбулася перша робоча зустріч, головною темою якої стало обговорення ревіталізації та диверсифікації промислових зон Київського району міста. Участь у засіданні взяли представниками КО «Інститут розвитку міста», проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», представники управлінь виконавчого комітету Полтавської міської ради та приватного акціонерного товариства “Проектний та науково-дослідний інститут «Харківський ПромбудНДіпроект». Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Учасники засідання зазначили, що на північному сході Київського району промислові території займають 850 га, серед яких дуже велика частка занедбаних або просто вільних земельних ділянок. Такі великі виробництва за типами та структурою більше не потрібні, а економіка нового типу потребує для себе цільового використання земельних ділянок.

У ході зустрічі представники від ПАТ «Проектний та науково-дослідний інститут «Харківський ПромбудНДіпроект» презентували свою діяльність у сфері архітектури, інжинірингу, технічних випробувань та досліджень, обумовили певні труднощі, які вони долають на своєму шляху реалізації замовлень, привили приклади успішної роботи. В свою чергу, фахівці КО «Інститут розвитку міста» надали повний спектр інформації по проблемам промислових зон Київського району, навели приклади територій, які потребують ревіталізації, розповіли про плани на майбутнє.

У ході зустрічі учасники домовилися про подальшу співпрацю.

Перейти до вмісту