Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У трьох районах Полтавщини провели аудит земель сільськогосподарського призначення

Сьогодні відбулось засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, під час якого звітували керівники Чутівського, Кременчуцького та Миргородського районів.

Аудит земель сільськогосподарського призначення потрібен, щоб у майбутньому при їх продажі чи купівлі не виникало ніяких питань. Це стосується і покупця/орендатора, і місцевого жителя (тобто продавця). Правила гри мають бути зрозумілими для всіх. А територія повинна використовувалася чітко за своїм призначенням, – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

В усіх трьох районах області типові порушення: деякі сільські ради не надали інформацію про використання земельних ділянок, не завжди земельні ділянки використовуються за цільовим призначенням (наприклад, сіножаті чи пасовища розорюють), не усі землекористувачі укладають договори оренди землі. Для організації ефективного використання земель, уникнення їх використання із порушенням земельного законодавства та збільшення надходжень до бюджету, ці недоліки необхідно ліквідувати вже ближчим часом, – розповів начальник Головного територіального управління юстиції Олег Тимченко.

Відповідне завдання поставили головам районних державних адміністрацій.

Перейти до вмісту