Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві за 5 млн грн придбають нову техніку: шість тракторів та дві газелі

Під час засідання дев’ятнадцятої сесії міськради депутати розглянули низку питань, що стосуються галузі житлово-комунального господарства міста.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексій Чепурко повідомив, що цієї сесії були внесені зміни до показників міського бюджету та затверджені кошти на придбання спеціалізованої комунальної техніки за рахунок субвенції з державного бюджету в розмірі 5 мільйонів гривень. За ці кошти будуть придбані шість тракторів та дві нові газелі для КАТП-1628, інформує прес-служба Полтавської міської ради.

Нині проблема забезпечення комунальних підприємств спеціалізованою технікою стоїть гостро. Заступник міського голови Олексій Чепурко повідомив, що це питання поступово буде вирішуватись.

“Є попередня домовіленість з керівниками фракцій міськради, і при формуванні бюджету на 2019 рік планується виділення коштів на придбання сміттєвозів, машин, тракторів. Ми вийдемо з пропозиціями і при формуванні бюджету запропонуємо виділити кошти на придбання цієї техніки”.

Окрім того, під час засідання сесії депутати ухвалили рішення щодо внесення змін до Статуту підприємства КАТП-1628. Вони зумовлені тим, щоби підприємство мало можливість працювати з небезпечними побутовими відходами. Олексій Чепурко зазначив, що Полтавська міська рада спільно з ГО «Еколтава» ініціювали процес вирішення проблеми твердих побутових відходів у місті. Нині триває активна співпраця в питанні розробки програми поводження з твердими побутовими відходами та небезпечними побутовими відходами.

“Ми разом з активістами ГО «Еколтава» хочемо провести обговорення програми, яку ми розробляємо, з керівниками фракцій, депутатами, показати наше бачення впровадження цієї ініціативи. Хочемо вислухати усі пропозиції і зауваження, щоби розробка програми була максимально відкритою. Активісти організації проводили опитування мешканців міста стосовно цього питання, на сайті міської ради було відповідне оголошення. Тож, при розробці програми, намагаємося щонайбільше врахувати думку полтавців”.

Олексій Чепурко розповів, що уже на наступному тижні відбудеться спільне засідання з активістами ГО «Еколтава», депутатами міськради, представниками комунальних підприємств стосовно розробки програми поводження з небезпечними відходами.

Питання забезпечення чистоти та благоустрою на контролі у міської влади. Так, під час засідання сесії розглянули питання щодо збільшення штату Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста. Нині її штат налічує дванадцять осіб, чотири з яких – виконують свій громадянський обов’язок на Сході країни. Відтак, фактично нині в Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста працює лише вісім інспекторів. Зазначеним рішенням штат інспекторів збільшено на десять чоловік.

Перейти до вмісту