Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві навчали проектному менеджменту

Протягом 7 та 8 грудня у Полтаві пройшли курси проектного менеджменту, які проводять за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України».

Модуль «Стратегія» проекту «Теоретично-практичний навчальний курс з проектного менеджменту» відвідали фахівці КО «Інститут розвитку міста» ПМР, спеціалісти структурних підрозділів міськвиконкому, комунальних підприємств, громадських організацій, депутати Полтавської міської ради та районних у місті Полтаві рад, де працювали над реалізацією проектів у складі міждисциплінарних команд. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Викладач бізнес-дисциплін у Київській Школі Економіки, професор у Львівській бізнес-школі, а також в Інституті Приватизації і Менеджменту (Мінськ) Сергій Гвоздьов у своїй програмі представив бачення міста Полтава на наступні 5 років. Учасників поділили на групи, в яких працювали над процесом планування проектів шляхом відповідей на ключові питання, розглянувши типові помилки.

Учасники модулю продовжили обговорення про «Стратегії блакитних океанів», маркетингове дослідження у формі книги Кіма Ві Чана. Сергій Гвоздьов дав чіткі механізми, щоб виявити у чому конкурентна перевага, навів приклади її реалізації, основні елементи методології, та окреслив карту цінностей споживача, що в подальшому виконали команди, як практичне завдання.

На наступний день спікером виступив український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, колишній президент Київської школи економіки, засновник та директор Школи управління Павло Шеремета. Він розповів про «зони болі» споживачів, які можна усунути за умови вдалих проектів, приводив приклади вдалих бізнес-проектів, ознайомив присутніх з принципами лідерства «Блакитних Океанів», у контексті яких розвиток лідерства є результатом застосування принципів справедливого процесу та цільових лідерських профілів. Ці принципи також зміцнюють довіру і застосовуються у різні способи.

Учасники сформували 7 команд та обрали теми проектів: створення сайту «Чому в Полтаву?»; мобільний додаток «Е-Мобільність»; «Куди піти, куди подітись?»; створення відділу туризму та промоції міста; безпечний рух та комфорт пересування; встановлення вказівників з найменуванням вулиць м. Полтави; простір інноваційного мислення.

На навчальному курсі з «проектного менеджменту» доповідачі наводили приклади. Теоретичні знання команди доповнили практичною роботою, а також працювали над розробкою проектів, які змінять наше місто на краще.

Перейти до вмісту