Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лохвиці вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (ФОТО)

Днями у районному Будинку культури до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС пройшов тематичний захід та показ художньо-документального фільму «Чорний птах гіркої долі».

У когорті вітаючих, що з нагородами і подарунками прийшли подякувати чорнобильцям Лохвиччини – секретар Лохвицької міської ради Тетяна Даценко:

– 14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. І сьогодні ми висловлюємо глибоку подяку вам, представникам різних професій, які зупинили поширення на весь світ згубних наслідків радіоактивних викидів. Ви заступили собою кожного з нас, кожну людину на землі, а потім працювали віддано і стоїчно, не розраховуючи ні на подяку, ні на віддачу, відроджували і продовжуєте відроджувати обпалену радіацією українську землю. Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків атомного лиха, які виявили героїзм у тих екстремальних обставинах, – сказала секретар Лохвицької міської ради Тетяна Даценко та вручила нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які проживають на території Лохвицької об’єднаної територіальної громади.

За мужність, самовідданість, високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС грамотами Лохвицького міського голови відзначили учасників ліквідації наслідків аварії Юрія Писаренка, Сергія Хорольця, Івана Писаренка, Петра Березняка.

Перейти до вмісту