Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лютеньці Гадяцького району будують нову амбулаторію

Більше 3500 жителів села Лютеньки зможуть отримати якісні медичні послуги у новій амбулаторії. Загалом у Полтавській області збудують 27 таких медзакладів  у рамках програми Президента Порошенка «Доступна медицина».

Полтавщина не лише одна з перших в Україні почала впроваджувати програму Президента «Доступна медицина», але й тримає впевнений темп. Завдяки активній позиції очільника Полтавської ОДА Валерія Головка вже зводяться нові амбулаторії у 19 населених пунктах області.

До мене часто зверталися з проблемами отримання медичних послуг на селі. Наше головне завдання нині — зробити їх доступнішими. Щоб бабусі не доводилося їхати за десятки кілометрів до райцентру для отримання допомоги, — розповів голова Полтавської ОДА.

У Гадяцькому районі будують нові амбулаторії у трьох селах: Великих Будищах, Петрівці-Роменській і у селі Лютеньки. Будівлі зводять за типовим проектом Мінрегіону зі збірного залізобетону з утеплювачем.

У Лютеньках завершили закладення фундаменту, незабаром почнуть монтувати стіни майбутньої амбулаторії. Медичний заклад відкриє свої двері для пацієнтів вже в березні 2019 року.

Будівництво нових амбулаторій надзвичайно важливе для громади, лікарів, престижу району і всієї області. Прийшов час, коли кожен має доступ до якісного медичного обслуговування і це результат, яким ми пишаємося, — зазначив голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко.

Будівництво нового закладу медицини є нагальною потребою для села Лютеньки. Дотепер амбулаторія розташовувалася у старій будівлі, працював у ній лікар з сусіднього села.

Сільрада вже відкрила вакансію лікаря для нового медичного закладу. Нову амбулаторію  забезпечать усім необхідним для надання медичного обслуговування населенню.

Для того, щоб перевозити пацієнтів та надавати екстрену медичну допомогу амбулаторія буде оснащена санітарним автомобілем. Лікувальну та профілактичну роботу у новозбудованій амбулаторії  проводитимуть 2 лікаря та 2 медичні сестри.

Вперше ми реалізовуємо такий комплексний проект по всій області. Нові амбулаторії зволять у різних селах, будівлі будуть оснащені сучасним обладнанням.  Ми постійно контролюємо темпи проведення робіт, сьогодні вони повністю відповідають планам, — наголосив голова Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан. 

Перейти до вмісту