Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч на Полтавщині за кошти субвенції з держбюджету придбали 25 квартир/будинків для дітей-сиріт та осіб з їх числа

У 2018 році з державного бюджету виділено обласному субвенцію на будівельні роботи, придбання житла/приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, і забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, обсягом 17 млн 667,1 тис. грн.

Протягом року в містах, районах, об’єднаних територіальних громадах Полтавщини за рахунок коштів субвенції було придбано 25 квартир/будинків для дітей-сиріт та осіб з їх числа. У Лохвицькому районі в купленому за рахунок коштів субвенції приміщенні почав функціонувати дитячий будинок сімейного типу. В ньому проживають п’ять дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляють у Полтавській ОДА.

Кошти субвенції також розподілені на будівництво в Оржицькому районі малого групового будинку як закладу нового типу, який надає комплексні послуги на рівні громади, передбачений реформою деінституалізації. В ньому можуть проживати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, зокрема, діти з особливими потребами, в умовах, наближених до сімейних. Діяльність такого закладу забезпечить максимальну доступність дітей до послуг у громаді.

Для забезпечення житлом дітей-сиріт за ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Головка було направлено лист до Міністерства соціальної політики України як головного розпорядника коштів субвенції про виділення бюджету області додаткових коштів субвенції.

На засіданні Уряду 12 грудня було прийнято рішення щодо збільшення видатків розвитку Полтавської області на придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа у розмірі 1 млн 524,7 тис. грн.

17 грудня відбулося чергове засідання комісії щодо використання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа при облдержадміністрації. На засіданні комісії розглянули пропозиції об’єднаних територіальних громад, міст і районів області щодо виділення коштів субвенції з Державного бюджету на придбання житлових об’єктів для дітей-сиріт, осіб з їх числа. Прийнято рішення щодо придбання ще 4 квартир та 1 будинку для дітей-сиріт, осіб з їх числа у м. Кременчуці, Великосорочинській об’єднаній територіальній громаді та Хорольському районі.

До речі, це вже другий рік поспіль держава виділяє цільову субвенцію для придбання житла для дітей-сиріт. Минулого року за кошти державного бюджету в області було придбано 21 соціальне житло (квартири/будинки) для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та 1 житло у Гадяцькому районі для дитячого будинку сімейного типу, до якого було влаштовано 5 дітей, вихованців закладів інституційного догляду та виховання.

Перейти до вмісту