Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

ТОП-5 районів Полтавщини, де стягнуто найбільше аліментів у 2018 році

У Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області розповіли, в яких районах Полтавської області стягнуто найбільше коштів по аліментним зобов’язанням у 2018 році. До топ-5 таких районів увійшли: Полтавський район – стягнуто 82,8 млн грн; Кременчуцький – 78,8 млн грн; Карлівський – 12,6 млн грн; Миргородський – 12,1 млн грн; Лубенський – 11,8 млн грн аліментів.

«Питання захисту прав маленьких українців для нас є досить важливим та перебуває на постійному контролі Міністерства юстиції України», – зауважив очільник полтавської юстиції Олег Тимченко.

Нагадаємо, що цього року за ініціативи Мін’юсту прийнято два закони #ЧужихДітейНеБуває, які значно посилили відповідальність батьків за ухилення від виконання своїх обов’язків. Серед головних новацій законів – обмеження боржника у праві виїзду за кордон, кермувати транспортним засобом, полювати та користуватися зброєю, притягнення боржника до виконання суспільно корисних робіт та накладення штрафних санкцій на суму боргу по аліментах.

«Ефективність цих законів доведена практикою, адже з початку року з полтавців стягнуто понад 273 млн грн аліментів, що на 60% більше ніж минулого року», – розповідає Олег Тимченко.

Перейти до вмісту