Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ затримала групу, яка видавала фальшиві лікарняні

Служба безпеки України затримала групу зловмисників, які здійснювали незаконне виготовлення та реалізацію документів, які видаються установами на офіційних бланках

Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що послугами зловмисників скористались понад 50 тис. громадян. Зокрема, вони нелегально виготовляли листи непрацездатності, довідки захворювань та вагітності, а також інші документи лікувально-профілактичних закладів. 

Зловмисники шукали “клієнтів” через інтернет протягом 2016-2018 років. 

“Використання підроблених документів призвело до нанесення матеріальної збитків держбюджету України через незаконне відшкодування коштів з Фонду соціального страхування”, – йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці знайшли печатки СГД, кліше банківських установ та лікувально-профілактичних закладів, підроблені листи непрацездатності, підроблені документи щодо наявності у осіб трудових відносин, трудові книжки, банківські документи, що підтверджують протиправну діяльність угруповання. Крім того, у них виявили комп’ютерну та мобільну техніку із перепискою щодо організації протиправної діяльності.

“Наразі доступ до сайтів зловмисників заблоковано протиправна діяльність повністю припинена. Трьох організаторів незаконного бізнесу визнано винними у скоєнні злочину”, – зазначається у повідомленні. 

Перейти до вмісту