Ви тут:
Суспільство Україна 

«Фонд президента України» надаватиме молоді фінансову підтримку для навчання за кордоном, – Порошенко

22 листопада український парламент підтримав пропозицію Петра Порошенка щодо створення «Фонду президента України». Завдяки ньому обдаровані діти матимуть можливість отримати бюджетну фінансову підтримку, щоб поїхати на навчання закордон, а також займатися новітніми розробками в Україні.

Про це Президент України Петро Порошенко розповів на зустрічі з талановитою молоддю, яку транслював телеканал ZIK

«Мені приємно, що зараз ви, перебуваючи у віці 15-18 років, турбуєтесь про те, як нам зміцнити країну та нашу армію. Бо саме частина ваших досліджень присвячена як електронним розробкам, так і каркасному будівництву, яке, до речі, розташоване у Тернопільській області в місті Бережани. Саме вони дадуть можливість швидше розгортати військові частини, тому це є рухом у правильному напрямку», – сказав Порошенко.

Також він зазначив, що нещодавно Верховна Рада підтримала його пропозицію щодо створення фонду, який виділятиме гроші для навчання молоді закордоном.

«22 листопада парламент підтримав мою пропозицію щодо створення «Фонду президента України». Він працюватиме для того, щоб діти, в тому числі з родин, які мають обмежений ресурс, мали можливість отримати бюджетну фінансову підтримку, аби поїхати на навчання закордон. А також вивчити мову, і не тільки англійську, а наприклад, арабську, японську, китайську», – прокоментува він.

Також він розповів, що фонд надаватиме гранти для наукових розробок в найкращих наукових центрах світу.

«Це унікальна можливість, бо це будуть кошти не інших країн, а з державного бюджету. Тому перед вами зараз відкриваються абсолютно всі двері», – вважає Порошенко.

На його думку, також це позитивно вплине і на ту молодь, яка хоче присвятити себе творчості, зокрема, українською мовою.

«За останні п’ять років ми суттєво збільшили кількість україномовного продукту, який можна побачити на телебаченні, а також почути на радіо і прочитати у книжках. Також активно розвивається кінематограф, навіть в шорт-листі на Оскар зараз є представлено український фільм», – наголосив він.

Нагадаємо, на фінансування наукових програм для молоді у Держбюджеті-2019 передбачено один мільярд гривень. І його планують витратити на стипендії та гранти для студентів та молодих вчених.

До слова, Президент Петро Порошенко також привітав українців зі святом святого Миколая та побажав кожній родині втілення найзаповітніших мрій, миру і благополуччя.

Перейти до вмісту