Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавцям нагадують про основні правила пожежної безпеки у побуті

Під час опалювального сезону значно погіршується статистика щодо кількості займань у помешканнях громадян. В першу чергу завдяки тому, що самі ж люди нехтують елементарними правилами безпеки: використовують несправні обігрівачі, не слідкують за перевантаженням електромереж та справністю пічного опалення.

За останні кілька днів рятувальники поспілкувалися з мешканцями міст Кременчук, Полтава, Карлівка, Кобеляки, Новосанжарського, Великобагачанського, Чорнухинського та Чутівського районів.

Рятувальники радили слідкувати за станом та справністю електромережі, а у разі виходу з приміщень не залишати увімкненими телевізори, праски тощо. Також, не залишати малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяти їм бавитися сірниками. Намагатися уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності. Не палити у ліжку та дбати про стан опалення в помешканні та не використовувати старі чи несправні обігрівачі.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення, – наголошують рятувальники.

Перейти до вмісту