Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина побила власний рекорд щодо кількості зібраного зерна

На сьогодні Полтавська область вже зібрала 6,3 млн тонн зерна. Цей показник найбільший по Україні. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов.

“Це найбільший результат за історію Полтавщини та по всій Україні. Зразу за нами йде Вінницька область. Левова частка у цьому збіжжі – це кукурудза. Її зібрали понад 4 млн. тонн”, – розповів Сергій Фролов.

Він також зауважив, що наразі аграріям ще залишається зібрати близько 70 тис. га. Така ситуація – зустрічати зиму з не зібраними 50-70 тис. га кукурудзи – для Полтавської області не є винятком. Бо сіють аграрії багато. Цьогоріч – 600 тис. га. Тож до початку морозів просто не встигають зібрати весь урожай.

Щодо цьогорічної ціни на зерно, то, за словами Сергія Фролова, вона залишається на рівні попереднього року.

“Щороку наші аграрії мають дві проблеми: або неврожай, або вродило і зменшилася ціна. На сьогодні, вартість зерна залишилася практично на рівні минулого року. Ми розуміємо, що процес інфляції йде, й ціна має бути вища”, – сказав директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

При цьому він зауважив, що аграрії не мають місця де зберігати зерно, бо всі елеватори зараз заповнені і їх потужності просто не вистачає. Така ситуація теж впливає на вартість зерна.

Перейти до вмісту