Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування відзвітувала за два роки діяльності

У п’ятницю, 14 грудня, відбулися загальні збори Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, на яких підбили підсумки дворічної діяльності організації. Своюроботу вона розпочала 6 грудня 2016 року, коли Полтавська обласна рада та 18 місцевих рад ухвалили рішення про заснування асоціації.

“Наше гасло — єднання заради успіху. Ми ставимо за мету об’єднати можливості, досвід та зусилля громад для вирішення спільних питань і проблем. Результатом має стати успішні громади та якісне і комфортне життя людей”, – зазначив голова Полтавської обласної ради, голова асоціації Олександр Біленький.

За два роки членства в асоціації набули майже 100 громад Полтавської області. А сама асоціація Полтавщини інтегрувалася до Всеукраїнської асоціації обласних та районних рад.

“Ми постійно розширюємо коло партнерів. Маємо меморандуми про співпрацю із міжнародними організаціями, вітчизняними урядовими та громадськими інституціями, вищими навчальними закладами. Завдяки цьому ми надаємо дієву консультаційну, юридичну та іншу необхідну допомогу громадам та допомагаємо вирішувати проблемні питання ”, – розповіввиконавчий директор асоціації Володимир Микійчук.

Асоціація лобіювала процес передачі земель за межами населених пунктів у розпорядження Об’єднаних територіальних громад, зміни до податкового законодавства, інші важливі ініціативи. Для формування нової управлінської еліти, Асоціація розпочала реалізацію проекту “Школа місцевого самоврядування”.

“Школа має кілька рівнів. Перший — ознайомлення школярів із специфікою роботи органів місцевого самоврядування. Другий рівень — відповідний курс в інституті. Далі — навчання депутатів та працівників органів самоврядування. Таким чином ми популяризуємо органи самоврядування серед населення, долучаємо людей до процесу змін в громаді, навчаємо професійних управлінців”, – зазначив голова Полтавської обласної ради, голова асоціації Олександр Біленький.

Також асоціація виступає важливим комунікаційним майданчиком.

“За два роки відбулося понад 50 семінарів, тренінгів, професійних майстерень. Йде постійний обмін досвідом між представниками самоврядування Полтавщини та інших областей. А наймасштабнішим заходом став Форум “Взаємодія громад: Технології. Можливості. Виклики”, який об’єднав кращих експертів, практиків, розробників програм та сервісів і представників самоврядування”, – заявив Олександр Біленький.

За його словами, завданням Асоціації залишається сприяння впровадженню інноваційних та інвестиційних проектів на теренах Полтавщини, організація співробітництва між громадами, допомога у вирішенні проблемних питань.

По завершенню загальних зборів відбулася церемонія нагородження почесними грамотами асоціації кращих керівників громад та працівників органів самоврядування Полтавщини.

Перейти до вмісту