Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“Подбайте про підготовку до чергової кампанії е-декларування”, – Олег Тимченко

З 1 січня 2019 року стартує кампанія декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, отриманих протягом 2018 року. Відповідно до  Закону України «Про запобігання корупції»  державні службовці, інші суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Про це повідомив начальник ГТУЮ у Полтавській області Олег Тимченко

Перед тим як вносити декларацію, потрібно зареєструватися в єдиному реєстрі осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Звертаємо вашу увагу на те, що 07 листопада 2018 набрав чинності Закон України «Про електронні довірчі послуги», а Закон України «Про електронний цифровий підпис» втратив чинність. Врахуйте це при отриманні послуг електронного цифрового підпису.

З метою завчасної підготовки до чергового етапу електронного декларування в Україні перевірте адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та перевірте термін дії та працездатність Вашого ЕЦП для роботи з Реєстром.

Для отримання інформації про термін дії електронного цифрового підпису треба завантажити посилений сертифікат особистого ЕЦП з веб-сайту акредитованого центру сертифікації ключів, в якому ви отримали ЕЦП. Після цього натиснути на сертифікат подвійним кліком лівої кнопки миші та у вікні, яке відкрилось, переглянути термін дії сертифікату ЕЦП. Необхідно, щоб на дату подання електронних документів до Реєстру сертифікат ЕЦП був діючий. У разі, якщо термін дії сертифіката сплинув, ви не зможете користуватись ЕЦП, в тому числі подавати електронні документи до Реєстру. Тоді вам необхідно звернутись до акредитованого центру сертифікації ключів та отримати новий електронний цифровий підпис.

Варто сказати, що для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, подання електронної декларації є обов’язковим, а за порушення законодавства передбачено дисциплінарну, адміністративну і кримінальну відповідальність. 

 

Перейти до вмісту