Ви тут:
Медицина Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

“На Полтавщині з 1 квітня розпочнеться реформування стаціонарів”,- Олег Петренко

Сьогодні, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, голова Національної служби здоров’я України розповів про впровадження нового пілотного проекту на Полтавщині та пояснив чому обрали саме цю область.

Полтавщина є унікальним прикладом України. Ми бачимо тут локомотив змін в охороні здоров’я для всієї держави. Завдяки співпраці місцевої влади та лікарів, Полтавська область досягла хороших результатів у трансформації охорони здоров’я. Більшість проектів міжнародної технічної допомоги завжди “хочуть їхати” в Полтаву, тому що тут їх добре приймають. Саме наявність інформації на Полтавщині з великих проектів допомогла нам проектувати тарифи, які згодом застосовуватимуть по всій країні. На сьогодні більшість стаціонарних закладів області готові до переходу на новий спосіб фінансування. Гроші підуть за пацієнтом не тільки на “первинці”, а й в стаціонари. Кого обирають пацієнти, ті й отримуватимуть кошти”, – сказав Олег Петренко.

З 1 березня стаціонарні лікарні Полтавщини розпочнуть заключати договори з НСЗУ, а з 1 квітня почнуть фінансуватись за новою, удосконаленою та сучасною моделлю здійснення виплат.

З 1 липня в області впроваджуватимуть ще один пілотний проект – “Безкоштовна діагностика”.

“Полтавщина перша і єдина область в Україні, де з 1 квітня розпочнеться реформування стаціонарів”, – наголосив Олег Петренко.

Всі лікарні області, де є стаціонарні відділення, а таких 56, працюватимуть за новим алгоритмом. Метою пілотного проекту є вдосконалення механізмів фінансування існуючої системи охорони здоров’я з метою надання пацієнтам належної медичної допомоги — в тому обсязі та за допомогою тих інструментів, які дійсно працюють у цивілізованому світі. НСЗУ платитиме за випадок госпіталізації, а не утримання ліжок”, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Перейти до вмісту