Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Лікарі назвали шкідливі звички після пробудження

На думку терапевтів, після ранкового пробудження потрібно дотримуватися певних правил, які сприяють хорошому самопочуттю.

Наукові фахівці порадили повністю відмовитися від деяких звичок, зокрема – від звички різко вставати з ліжка, прокинувшись від сну, повідомляє ukrhealth.net.

Не варто поспішно підніматися з ліжка при перших звуках будильника, кажуть лікарі. В цілому краще привчити себе прокидатися самостійно, а не по будильнику. Обривання сну різким звуком – це стрес, на який організм може відреагувати досить негативно як у фізіологічному, так і в емоційному плані.

Після нічного сну організму потрібно дати деякий час для того, щоб він міг прийти в себе. Фахівці радять не встаючи з ліжка виконати легкі вправи або дихальну гімнастику – це допоможе відчути приплив енергії і підбадьоритися.

Від посилених фізичних навантажень в ранкові години, на їх думку, краще відмовитися. Біг і активні силові вправи після пробудження – це надмірне навантаження на хребет і внутрішні органи. Набагато доцільніше вранці розминатися, потягатись, плавати.

Що стосується харчування, то експерти рекомендують відмовитися від звички їсти за сніданком занадто жирні та копчені продукти, в іншому випадку можна зіткнутися з появою збоїв в роботі печінки. Але з’їсти що-небудь солодке не забороняється.

Лікарі помітили, що солодке, з’їдене вранці, не відкластися у вигляді непотрібного жирку з боків, – його калорії повністю витратяться за день. Але якщо цукру за сніданком з’їдається дуже багато, це призведе до того, що незабаром після сніданку знову з’явитися сильне бажання поїсти, а це шлях до переїдання. Тому не варто запивати булочку з варенням солодким чаєм.

Перейти до вмісту