Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Котелевські рятувальники нагадали керівникам закладів культури правила пожежної безпеки під час проведення заходів у Новорічні та Різдвяні свята

Сьогодні фахівці обласної Служби порятунку «101» з керівниками закладів культури Котелевського району, що будуть задіяні під час святкування  Новорічних та Різдвяних свят провели інструктаж щодо дотримання вимог пожежної безпеки під час проведення масових заходів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час роз’яснювальної роботи рятувальники розповіли правила протипожежної безпеки при встановленні ялинки та прикрашанні її гірляндами, обережного поводження з опалювальними пристроями та електроприладами, як не допустити переохолодження на відкритому повітрі та правила використання піротехнічних виробів. Крім того, фахівці Служби нагадали правила пожежної безпеки у побуті та правила використання первинних засобів пожежогасіння, зокрема і вогнегасників.

Рятувальники Полтавщини звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил під час встановлення ялинки. Розміщуйте ялинку на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі та були на безпечній відстані від електроприладів. Не встановлюйте ялинку на високій підставці, поставте стовбур ялинки у відро з мокрим піском і час від часу зволожуйте його. На ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні, прикрашати її легкозаймистими матеріалами. Не використовуйте несправні або саморобні електрогірлянди. Ні в якому разі не запалюйте біля ялинки бенгальські вогні, інші піротехнічні вироби, пам’ятайте, що використовувати в приміщенні піротехніку заборонено. Діти можуть перебувати біля ялинки з увімкненою гірляндою тільки у присутності дорослих, вимикайте її, коли виходите з кімнати.

Перейти до вмісту