Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Комунальні підприємства Полтави поповнились новими спецавтомобілями

Автопарк КАТП-1628 поповнився трьома одиницями нових спецавтомобілів. Це два сучасних сміттєвози із заднім завантаженням, об’ємом бункера – 18 м3 та асенізаційна машина. 6 грудня керівництво міста та представники депутатського корпусу Полтавської міської ради оглянули техніку.

Спецтехніка була придбана на умовах співфінансування з областю. З міського бюджету на неї спрямовано трохи більше 6 мільйонів гривень, як і з бюджету області. В рамках зазначеного фінансування замовлено ще одну асенізаційну машину, яка незабаром також з’явиться на підприємстві, повідомляють у міській раді.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання галузі житлово-комунального господарства) Олексій Чепурко зазначив, що придбання даного обладнання є початком реалізації стратегії оновлення комунальних підприємств:

– Оновлення автопарків – одне із завдань щодо осучаснення комунальних підприємств. На умовах співфінансування з областю ми маємо й інші пропозиції на наступний рік. У наших планах – оновлення «Міськсвітла», «Декоративних культур». Думаю, до кінця грудня Полтава отримає нові трактори, на що тендер вже було проведено. Оновивши автопарки, ми зможемо забезпечити стабільну роботу комунальних служб, підтримувати місто у чистості та порядку.

Під час огляду техніки секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота зауважив, що нова комунальна техніка – це незалежність від підрядників, які незавжди виконують свою роботу якісно та своєчасно:

– Вдячний депутатам обласної ради за співпрацю, особливо, вирішуючи такі важливі питання. Завдяки тому, що ми маємо свою техніку ми зможемо самостійно вивозити сніг, вивозити і сортувати сміття, вести господарську діяльність, а не звертатися за допомогою до підрядників.

Під час робочого візиту на комунальне підприємство оглянули і техніку, яка вже давно відслужила своє. Для забезпечення чистости і порядку техніка має бути сучасною, – переконаний депутат Полтавської міської ради Андрій Матковський:

– Рухаємося у вірному напрямку. Наступним кроком буде закупівля восьми сміттєвозів, трактори. Подбаємо і про транспорт: плануємо вже в 2019 році закупити 20 великих автобусів, 50 тролейбусів. Щоб у нас не було снігу, щоб у нас не було амброзії, щоб у нас не було сміття на наших вулицях і у нас комфортно працював транспорт. Для цього бюджетом 2019 року, який зараз будемо розглядати і приймати, ми бачимо першочергове завдання – фінансування житлово-комунального господарства Полтави.

Під час робочого візиту депутат Полтавської міської ради Дмитро Сенчакович зауважив, що останній раз нова техніка закуповувалась у 2014 році, а термін її експлуатації – не більше 5-7 років, тому оновлення автопарків це необхідність.

Цього ж дня відвідали і Комунальне підприємство «Полтаваелектроавтотранс». Тут займаються переобладнанням старих тролейбусів, яким уже по 20 років і вони давно відпрацювали своє. Ремонтувати їх просто неможливо, адже такі моделі вже давно зняті з виробництва. Тому так звані «спарені» перероблюють у короткі. Після переобладнання електроенергії вони споживають втричі менше.

Таке відновлення коштує близько 2 мільйонів гривень, у той час, як новий тролейбус обійшовся б місту у 5-6 мільйонів гривень.

На КП «Полтаваелектроавтотранс» чекають своєї черги на переобладнання ще два «спарених» тролейбуси. Заступник начальника підприємства зазначив, що незабаром з ними також розпочнеться робота.

Лад у транспортній сфері міста залежить і від зміцнення автопарків комунального підприємства, – переконані керівництво міста та депутатський корпус запевняють.

Перейти до вмісту