Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Гарячі ванни допомагають боротися з депресією, – стверджують вчені

Прийом гарячих ванн може бути більш ефективним способом лікування депресії, ніж спортивні тренування, стверджують вчені з Фрайбурзького університету в Німеччині, повідомляє cikavosti.com

За словами фахівців, люди, які приймають гарячу ванну протягом години два рази на тиждень, покращують своє психічне здоров’я набагато краще, ніж ті, хто регулярно тренується. Ймовірно, цей ефект може бути обумовлений тим, що ванна відновлює природний температурний ритм організму, який може бути порушений у пацієнтів з депресією.

Виходячи з того, що регулярне купання є більш швидким і легким способом боротьби з депресією, ніж фізичні вправи, люди з більшою ймовірністю продовжать використовувати гарячі ванни у довгостроковій перспективі. У ході дослідження фахівці протестували вплив гарячих ванн на 45 особах з помірною або тяжкою депресією.

Середній вік учасників склав 48 років. Випробовувані були випадковим чином розділені на дві групи – одна група брала гарячі ванни два рази в тиждень, в той час як інша група двічі на тиждень займалася спортом. Учасники першої групи сиділи у ванні з температурою 40°C протягом 30 хвилин, а потім протягом 20 хвилин, розслаблялися за допомогою пляшок з гарячою водою. Учасники другої групи протягом 40-45 хвилин займалися аеробними вправами – бігом, танцями або плаванням.

Експерти виявили, що гарячі ванни є швидкодіючим, безпечним і доступним методом, що призводить до клінічно значимого зменшення симптомів депресивного розладу вже через два тижні. У випробовуваних з першої групи спостерігалося зниження вираженості симптомів депресії на 6 балів, тоді як випробовувані з другої групи змогли зменшити вираженість симптомів депресії лише на 3 бали. Вчені відзначають, що використання гарячих ванн в

Перейти до вмісту