Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Чому виникає новорічна депресія: пояснення лікаря

Депресією називають захворювання, при якому людина певний час відчуває себе пригнічено, втрачає інтерес до тих справ, які приносили радість, вона відмовляється від виконання повсякденних справ.

Восени люди впадають у депресію через перебудову організму, перед Днем святого Миколая сумують через відсутність другої половинки, передає 24 канал.

1. Середина зими і брак сонця. Людина потребує сонця, а взимку день коротший, а ніч довша. Також людина перебуває у владі природної сезонної нудьги.

2. Завал на роботі. Перед Новим роком працівники намагаються встигнути закінчити всі проекти, оскільки після 1 січня йдуть довгі свята. Така напружена ситуація може спричинити депресію.

3. Підбиття підсумків. Вкінці року ми намагаємося згадати, що відбулося за цей рік. Якщо все було не так, як у планах, то людина вважатиме цей рік безцільно прожитим.

4. Загальна атмосфера – метушня. Коли навколо всі спішать кудись, обирають подарунки, а ви ні – тоді спадає легке запитання: “Що з вами не так?”

5. Проблеми з подарунками та фінансами. Люди засмучуються через те, що доводиться обирати подарунок, а для деяких це просто випробування. Відповідно, щоб обрати гарний подарунок сім’ї та родині, необхідно витратити чималу суму грошей.

6. Обов’язкове свято. Далеко не всі хочуть святкувати Новий рік, вважаючи його не такою важливою подією у житті. І постійні розпитування знайомих про місце святкування та новорічне меню ще більше заштовхують людину у депресію.

7. Самотність. Новий рік – це свято для сім’ї та друзів, а тому, зустрічати його на самоті може погано вплинути на психічне здоров’я.

Перейти до вмісту