Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

7 грудня – День місцевого самоврядування

Сьомого грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 року №1250/200. Саме 7 грудня обрали не випадково, адже 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про місцеве самоврядування”.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко привітали органи місцевого самоврядування Полтавщини з професійним святом.

Шановні депутати, голови об’єднаних територіальних громад, міські, селищні, сільські голови, працівники органів місцевого самоврядування! Вітаю вас з Днем місцевого самоврядування. Ефективне місцеве самоуправління та міцна територіальна громада є одними з головних складових європейського вектора розвитку України. Вони покликані створювати умови для реалізації суспільних та приватних інтересів, сприяти вирішенню життєво важливих питань та реалізації участі громадян в процесах управління. Сьогодні жителі населених пунктів та обрані ними органи місцевого самоврядування тримають у своїх руках інструменти, необхідні для формування самодостатніх громад як основи сильної, заможної країни. Кожен свідомий українець, кожен представник органу місцевого самоврядування має зробити все можливе задля зміцнення добробуту своєї територіальної громади та утвердження в країні прогресивних ідеалів народовладдя. Щиро зичу міцного здоров’я, впевненості у власних силах, життєвої енергії та наснаги, – привітав органи місцевого самоврядування Олександр Біленький.

 

 

Робити зміни на місцях важко. Але хто сказав, що у нас на Полтавщині хтось боїться роботи? Ми підтримуємо децентралізацію і маємо чудові результати. Наша область — одна з найефективніших по всій країні у створенні спроможних громад. Багато в чому завдяки лідерам на місцях. Усіх, хто працює у місцевому самоврядуванні, зі святом. Радий бути з вами у одній команді, – сказав Валерій Головко.

Перейти до вмісту