Ви тут:
Суспільство 

Зонд InSight надіслав перші фото з Марсу

Знімки планети опублікували на офіційному сайті NASA.

Як повідомляє 24 канал, космічний зонд InSight здійснив посадку на Марс 26 листопада о 21:50 за київським часом. Апарат сів на плоску рівнину, відому під назвою Elysium Planitia, поруч із екватором Червоної планети.

Протягом декількох тижнів InSight буде накопичувати енергію для початку своєї роботи – пристрій вже розкрило сонячні батареї. Місія InSight триватиме 728 земних днів і приблизно стільки ж марсіанських: доба на Червоній планеті триває лише на 37 хвилин довше, ніж на Землі.

Тим часом InSight вже надіслав на Землю знімки з камери на роборуці, яка в подальшому буде захоплювати ґрунт з Марса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InSight (англ. Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport, раніше називався англ. Geophysical Monitoring Station;— GEMS) — місія НАСА в рамках програми Discovery з доставки на Марс дослідного посадкового апарата, для вивчення внутрішньої будови і складу червоної планети, для кращого розуміння історії Землі і Сонячної системи. Запуск місії успішно здійснено 5 травня 2018, апарат успішно здійснив посадку 26 листопада 2018 року в рівнині Елізій, тоді ж відділиться сейсмометр і тепловий зонд. Також буде проведений радіо експеримент для вивчення внутрішньої структури Марса.

Перейти до вмісту