Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Затверджено положення про Державну базу з питань освіти

Міністерством освіти затверджено Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич і вже пройшов процедуру погодження із зацікавленими відомствами.

Про це пише Освіта.ua

Головним призначенням Єдиної державної електронної бази є забезпечення фізичних та юридичних осіб інформацією в галузі освіти.

Зокрема, серед основних сервісів електронної бази є функція супроводження прийому на навчання вступників до закладів освіти, інформування громадськості про перебіг вступних кампаній через веб-сайт та відкриті інформаційні системи.

Також електронна база з питань освіти надаватиме сервіси із забезпечення перевірки достовірності документів про освіту, студентських або учнівських квитків, інформування громадськості про видані суб’єктам освітньої діяльності ліцензії, інші електронні сервіси в освітній галузі.

Внесення до бази інформації про сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, результати ЗНО та іншої важливої інформації, пов’язаної з тестуванням вступників здійснюватиме Український центр оцінювання якості освіти.

У свою чергу, Державна служба якості освіти вноситиме до електронної бази  інформацію про результати державного нагляду за закладами освіти щодо дотримання ними законодавства.

Положенням про ЄДЕБО також передбачені форми взаємодії бази з іншими суб’єктами освітньої діяльності, що надають освітні послуги та внесення ними інформації до електронної бази.

Перейти до вмісту