Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За минулу добу у пожежах на Полтавщині загинуло троє людей

Упродовж минулої доби, 17 листопада, у Полтавській області виникло 12 пожеж внаслідок яких загинуло 3 людини та 1людина отримала опіки. Двох людей бійці ДСНС врятували із палаючого будинку. Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Полтавській області.

16 листопада о 7:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку за адресою 2-й пров. Київської, що у м. Лубни. Прибувши на виклик пожежники встановили, що горить одноповерховий житловий  будинок та існує загроза розповсюдження вогню на поруч розташовану господарчу будівлю. Пожежу локалізовано о 8:00, ліквідовано о 11:00.Вогнем знищено покрівлю та частину перекриття, вікна та домашні речі, пошкоджено стіни та стелю.

На місці пожежі виявлено тіло господаря 1966 року народження, а також ще одного чоловіка 1976 року народження.

“Сума врятованого майна, збитки та причина пожежі встановлюються. Пожежа ліквідована двома відділенням 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 2-х одиниць техніки та 8 чоловік особового складу”, йдеться у повідомленні надзвичайників.

Також о 21:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку по вул. Червона Гірка, що у м. Кременчук. Рятувальники негайно виїхали за вказаною адресою. Пожежу локалізовано о 23:10, а ліквідовано о 23:25. Вогнем знищено вікна та 40 метрів квадратних перекриття, закопчено стіни та стелю. Через сильне задимлення рятувальники працювали у апаратах захисту органів дихання. На місці пожежі виявлено тіло чоловіка (особисті дані якого встановлюються).

Також, під час гасіння пожежі врятовано 2-х чоловіків 1968 та 1951 років народження які з отруєнням продуктами горіння доставлені в Кременчуцьку міську лікарню. Причина пожежі та збиток – встановлюються. Від ДСНС залучались 3 одиниці пожежної техінки та 12 чоловік особового складу.

 Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.
Перейти до вмісту