Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З полтавця, який не сплачував аліменти понад три роки, стягнули понад 38 тисяч грн штрафу

Однією з новацій другого пакету законів «Чужих дітей не буває» – є запровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість по аліментах більше одного року.
Так, якщо у платника аліментів виникає заборгованість у сукупному розмірі більша, ніж сума відповідних платежів за один рік, то на таку особу накладуть штраф у розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищуватиме в сукупному розмірі суму відповідних платежів за два роки, то штраф збільшуватиметься і становитиме вже 30%. У випадку заборгованості на суму платежів за три роки – штраф зросте до 50% від суми боргу, інформує ГТУЮ у Полтавській області.
“Державні виконавці Шевченківського відділу державної виконавчої служби м. Полтава застосували цю норму до жителя Полтави та стягнули з нього 76 498 грн аліментів та штраф 50% в розмірі 38 249 грн. Цей штраф спрямований безпосередньо на потреби дитини і є своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання коштів”, – розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко. 
Перейти до вмісту