Ви тут:
здоров’я Суспільство Цікавинки 

Яка їжа та чим допомагає організму боротися із застудою, розповіла дієтолог

Під час застуди у багатьох зникає апетит. Та коли організм бореться з інфекцією, то він потребує більшої кількості корисних вітамінів та мінералів.

Потрібно запам’ятати, що під час застуди їжа повинна бути легкою та збагаченою білками, вуглеводами і вітамінами, – розповідає дієтолог Світлана Фус.

Дієтолог зазначає, що перші два дні можна поголодувати, але на наступні дні потрібно забезпечити організм підживленням. Це може бути домашній сир, яйця.

Найкраще вживати продукти, які приготували на пару та у відварному вигляді. Під час застуди відмовтеся від смаженої, жирної, копченої їжі, консервованих продуктів та газованих напоїв, – радить дієтолог.

Можна зробити смузі на основі овочів з невеликою кількістю ягід і фруктів, кашу з тушкованими овочами, рибу або парову котлету з м’яса птиці. Можна приготувати чорничний кисіль, що сприяє відходженню мокротиння при кашлі.

Дієтолог радить їсти курячий бульйон. Завдяки амінокислоті цистеїту, ця страва просто необхідна, вона знімає набряклість слизових носа і ротоглотки, розріджує мокротиння, покращує дезінтоксикацію організму. Бульйон корисно їсти й при ослабленому імунітеті.

Під час грипу чи гострій респіраторній вірусній інфекції бажано відмовитися від шоколаду та кондитерських виробів. Все тому, що надлишок глюкози знижує активність лейкоцитів, що допомагають боротися з інфекцією.

Відмовтеся від дієт під час грипу та ГРВІ. Їжте трошки чорного шоколаду, натурального мармеладу, сухофруктів і меду, – радить дієтолог.