Як приготувати здоровий сніданок: поради відомого дієтолога
Правильний сніданок допомагає контролювати апетит протягом дня.
Більше про це на своїй сторінці у соцмережі instagram написала дієтолог Наталія Самойленко.
«Поснідавши цільними крупами (гречка, дикий рис або пшоняна каша), овочами і фруктами, протягом дня вам буде менше хотітися солодкого і шкідливого. Поснідати слід в першу годину після пробудження.
7 прикладів здорових сніданків:
- Різотто з диким рисом і сезонними овочами;
⠀
- Зелена гречка та салат з квашеної капусти;
⠀
- Гарбузова каша з пшоном, морквою і спеціями;
⠀
- Табуле (східний салат: булугур або кус-кус, петрушка, помідори, зелена цибуля, м’ята, інші трави та спеції). Кажуть, це улюблена страва Шерон Стоун;
⠀
- Кус-кус з овочами;
⠀
- Льняна каша з сухофруктами;
⠀
- Цільнозернові бездріжджові хлібці з чатні (індійський соус) і гуакамоле.
Відмовтеся від важкої їжі на сніданок. Ковбаса, м’ясо, птиця, борщ – не найкращі приклади», – йдеться у повідомленні.
Наталія Самойленко – відомий лікар-дієтолог, мама двох дітей: Марія (13 років) і Андрій (9 років).