Ви тут:
здоров’я Суспільство 

Як приготувати здоровий сніданок: поради відомого дієтолога

Правильний сніданок допомагає контролювати апетит протягом дня.

Більше про це на своїй сторінці у соцмережі instagram написала дієтолог Наталія Самойленко.

«Поснідавши цільними крупами (гречка, дикий рис або пшоняна каша), овочами і фруктами, протягом дня вам буде менше хотітися солодкого і шкідливого. Поснідати слід в першу годину після пробудження.

7 прикладів здорових сніданків:

  1. Різотто з диким рисом і сезонними овочами;

  1. Зелена гречка та салат з квашеної капусти;

  1. Гарбузова каша з пшоном, морквою і спеціями;

  1. Табуле (східний салат: булугур або кус-кус, петрушка, помідори, зелена цибуля, м’ята, інші трави та спеції). Кажуть, це улюблена страва Шерон Стоун;

  1. Кус-кус з овочами;

  1. Льняна каша з сухофруктами;

  1. Цільнозернові бездріжджові хлібці з чатні (індійський соус) і гуакамоле.

Відмовтеся від важкої їжі на сніданок. Ковбаса, м’ясо, птиця, борщ – не найкращі приклади», – йдеться у повідомленні.

Наталія Самойленко – відомий лікар-дієтолог, мама двох дітей: Марія (13 років) і Андрій (9 років).

Перейти до вмісту