Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Вчені назвали продукти, що уповільнюють старіння

Вживання шоколаду, чаю, кави і вина в поєднанні з цинком допомагає уповільнити окислювальні процеси в організмі і може зупинити деякі небезпечні хвороби.

Вчені з Університету Ерлангена-Нюрнберга (Німеччина) разом з колегами зі США встановили, що гідрохінони, що входять до складу шоколаду, чаю, кави і вина, у поєднанні з цинком нівелюють окислювальні процеси, сповільнюючи процес старіння. Висновки дослідників представлені на порталі Phys.org. Про це пише Кореспондент.
Фахівці встановили, що цинк активує групи гідрохінону, створюючи природний захист від супероксиду – побічного продукту дихання людських клітин, який пошкоджує власні біомолекули тіла: наприклад, протеїни і ліпіди.
Тільки гідрохінон здатний зруйнувати супероксид. Однак якщо цинк і гідрохінон об’єднуються, створюється комплекс, який захищає організм від процесів деградації, викликаних окисленням, і дає антиоксидантну дію.
Зрештою, супероксид може метаболізуватися і запобігати пошкодженню організму, тобто нівелювати окислювальні процеси.