Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні стартувала програма закупівель зерна майбутнього врожаю

У Державній продовольчо-зерновій корпорації України стартувала програма закупівель зернових майбутнього врожаю 2019 року. В рамках цьогорічної програми планується закупити у сільгоспвиробників близько 360 тис. тонн пшениці, кукурудзи та ячменю. На авансування сільгоспвиробників заплановано виділити 1,3 млрд грн.

Традиційно, програма закупівель зерна майбутнього врожаю проходитиме у два етапи. На першому етапі сільгоспвиробнику потрібно подати заявку на участь до регіонального відділу ДПЗКУ, сформувати необхідний пакет документів та укласти договір поставки безпосередньо у центральному офісі корпорації., повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Після підписання договору, держкорпорація здійснює попередню оплату на поточний рахунок сільгоспвиробника у розмірі 3600 гривень за одну тонну зерна з урахуванням ПДВ. На другому етапі ДПЗКУ проводить остаточний розрахунок після передачі зерна у власність корпорації.

Цього року вартість коштів становитиме від 9,5% до 13% річних в залежності від кількості законтрактованого товару та базису поставки. Враховуючи те, що програма закупівель зерна майбутнього врожаю в ДПЗКУ проводиться вже не перший рік, корпорація пропонує додаткову знижку у розмірі 0,25% тим сільгоспвиробникам, які беруть участь в програмі 2 і більше років. А також, додаткову знижку у розмірі 0,25% отримують фермери при укладанні Аграрної розписки.

Маючи позитивні результати проведення форвардної програми протягом вже декількох років, фахівці ДПЗКУ працюють над вдосконаленням її умов, намагаючись надавати надійну державну підтримку дрібним та середнім сільськогосподарським підприємствам.

Перейти до вмісту