Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні продовжують штрафувати за незаконні російські книжки

Під час проведення за участі СБУ заходів у Львові щодо виявлення та припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без дозвільних документів, адміністративно-господарські санкції застосовано до суб’єктів господарювання ФОП Козака Ю.М. та ФОП Стасів Н.М.

Про це повідомляє Літакцент.

Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів, вилучено з обігу, а на підприємців накладено адміністративно-господарські штрафи у розмірі 37 тис. 230 грн. У разі повторного порушення чинного законодавства, сума штрафу складатиме вже 186 тис. 150 грн.

Рішення про накладення адміністративно-господарського штрафу підлягає виконанню з моменту його винесення, але не пізніше 15 робочих днів з дати її отримання суб’єктом господарювання, щодо якого його винесено. Воно може бути оскаржено суб’єктом господарювання протягом 10 робочих днів з дня його отримання.

Станом на 30 жовтня уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 23 протоколи про накладення адміністративно-господарських штрафів. Загальна сума штрафних санкцій становить 856 290 грн. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

Перейти до вмісту